Велосипедни новини за планинско и шосейно колоездене от България и чужбина
MTB
Търсене на велосипедни новини  

Новини : Ръководството на БКС отхвърля обвиненията на доц. Колев
8/2/2013 20:30:00
Ръководството на Българския колоездачен съюз /БКС/ отхвърля обвиненията, които е отправил към него доц. д-р Иван Колев от Националната спортна академия /НСА/. Поместваме отговора без редакторска намеса.   

 Уважаеми г-н Колев,

Категорично отхвърляме обвиненията, които отправяте към проведения Управителен съвет на съюза на 30.01.2012 г. Членовете на управителния съвет са общо 9 на брой. На заседанието присъстваха Петър Бончев, Николай Колев, Васил Корцанов, г-н Енкин (представляващ г-н Митков) и пълномощно от г-н Глосов, упълномощаващо г-н Бончев да го представлява и гласува от негово име. По законодателството на Република България и Устава на БКС заседанието на УС на БКС е легитимно.

По устав УС на БКС трябва да насрочи и проведе през 2013 г. Общо отчетно събрание. Необяснимо ръководството на БКС е поставено под натиск да проведе такова в най-спешен порядък. Съгласете се, г-н Колев, че все още нямаме достатъчна готовност за провеждане на такова, началото на месец февруари се входира в МФВС годишния съдържателен отчет на съюза, входира се и отчетът за четвъртото тримесечие по Програмата за Олимпийска подготовка 2012, тепърва предстои да се изготви обобщен годишен такъв за целия отчетен период по програмата. Нямаме яснота относно бюджета, който ще ни бъде отпуснат по Програмата за високо спортно майсторство 2013. И именно затова по т. 2 от дневния ред се взе единодушно решение конкретна дата за Общо събрание на съюза да бъде насрочена на следващо заседание на Управителния съвет, когато ще има по-голяма яснота и готовност. Уверяваме Ви, че ръководството на БКС ще спази Устава и ще насрочи Общо събрание в първия възможен за това момент. Знаете, по Устав заседание на УС се провежда всеки месец. Надяваме се Вашата загриженост за спазване на Устава да е само в името на спорта и на неговото развитие.

По отношение на избора на центрове за подготовка на спортисти по Програмата за високо спортно майсторство 2013 г., казаното от Вас също е некоректно. Беше казано, че се утвърждава център София и за втория такъв ще се избира до края на следваща седмица между Пловдив, Бургас, Казанлък и Несебър, след като се проведат необходимите разговори и проучвания на местно ниво. Вие знаете че всеки център трябва да отговаря на определени изисквания. Беше докладвано от и. д. генерален секретар Георги Бенчев, че единствено Светослав Берковски от подадените имена в МФВС е одобрен по изискванията на програмата, а не, че само неговото име е подадено. Неясно е откъде идва тази информация, че е утвърден град Несебър за втори център. Беше прочетено официално писмо от г-н Георги Енчев член на УС на БКС, поставяйки кандидатурата на град Несебър и изтъквайки предимствата на града и добрите връзки с местната власт. И нищо повече.

Благодарим Ви за направените препоръки и Ви обещаваме, че те ще бъдат взети под внимание. Но изказваме неодобрението си за действията Ви, целящи единствено компроментиране на ръководния орган на съюза, което води единствено до дестабилизация на съюза преди спортния сезон в един и без това много труден финансов период, поставящ бъдещето и развитието на нашия спорт пред сериозни изпитания. Вие сте един от най-образованите наши спортни деятели и се надяваме Вашите действия да не са продиктувани от обслужване на други интереси, недостойни за Вашата титла и положение.

Надяваме се на бъдеща дългосрочна и ползотворна работа с НСА „Васил Левски”.

Ръководство БКС

 

Вижте галерията на sopot_07  Вижте галерията на sopot_07  Вижте галерията на sopot_07

Случайна снимка от галериите


  
Магазини за велосипеди в цялата страна

  
Получавайте последните новини по RSS веднага след като се появят.

  

  

  
Велосипедни новини от чужбина