Велосипедни новини за планинско и шосейно колоездене от България и чужбина
MTB
Търсене на велосипедни новини  

Новини : Доц. Иван Колев: „УС на БКС „произвежда“ невалидни решения“
5/2/2013 13:32:00
Доц. д-р Иван Колев от НСА изпрати до Probike-bg становище, в което изразява неодобрение от работата на УС на Българския колоездачен съюз /БКС/. Становището е адресирано до клубовете и до БКС.

Доц. д-р Иван Колев


Уважаеми колеги, длъжен съм да Ви уведомя, че заседанието на УС на БКС, състояло се на 30 януари 2013 г., бе нередовно, защото не бе съобразено с устава на БКС – чл. 21./1/, нямаше нужния кворум, а от това следва, че решенията, които бяха взети, са невалидни.

На заседанието присъстваха следните членове на УС: Петър Бончев, председател, Николай Колев и Светослав Енкин, представляващ Максим Митков.

При тази ситуация констатирах, че нямаме кворум за заседание, че можем да си говорим общи неща, но не и да вземаме каквито и да било решения. Петър Бончев заяви, че имал пълномощно от Светослав Глосов; Николай Колев с увереност каза, че и той имал пълномощно - от Красимир Коев, че всичко било наред, но никой не показа никакви документи. Просто нямаха. Господата се почувстваха неловко, но въпреки всичко заседанието започна. В последствие дойде и Васил Корцанов, но и с него не бе събран нужният кворум.

Обсъждането на точка 2. от програмата на заседанието: “Приемане на дневен ред за общо отчетно събрание, насрочване и дата”, бе отложено за неопределено време, за някой следващ управителен съвет.

Заседанието приключи и хората си тръгнаха. Оказа се обаче, че за някои то тепърва започва. Интересното бе, че така бяха „решени“ въпроси, които бяха оставени за разглеждане за следващо заседание: утвърждаване на спортни центрове за подготовка на спортисти за високо спортно майсторство (центровете са Несебър и София) и утвърждаване на треньори по програмата за високо спортно майсторство 2013 /за София това е Светослав Берковски/.

Междувременно изясних, че твърдението на Николай Колев, че има пълномощно от Красимир Коев, е лъжа. Говорих с Коев по телефона и той ме увери, че не давал такъв документ никому. Колев наистина му е поискал пълномощно, за да не се „разкарва до София“ и Коев му изпратил пълномощно с имейл в късния следобед. Мисля, че е редно такива важни нормативни документи да бъдат представяни в оригинал и задължително - в началото на заседанията.

Уважаеми членове на БКС, преди осем месеца Вие избрахте единодушно мен и колегата Николай Титев да ви представляваме в УС на БКС, за което сърдечно ви благодаря. Парадоксалното е обаче, че протоколите за този избор все още не са внесени за узаконяване в съда. Може би уважаемият председател на БКС и неговият заместник нямат време или просто така е по-добре за тях. Този факт е още едно доказателство, че решенията на Общото събрание на БКС не се спазват, а то е най-висшият орган за управление на българското колоездене.

В заключение Ви уверявам, че ще защитавам истината, развитието и прогреса на българското колоездене във всичките му разновидности.“

 

Вижте галерията на album22  Вижте галерията на album22  Вижте галерията на album22

Случайна снимка от галериите


  
Магазини за велосипеди в цялата страна

  
Получавайте последните новини по RSS веднага след като се появят.

  

  

  
Велосипедни новини от чужбина